Na kwadratowym Facebooku już ponad 2 tysiące osób śledzi przygody czerwonych psów. To niesamowite! Jak każe obowiązująca na blogu tradycja, takie epokowe wydarzenie należy uczcić odpowiednim konkursem okolicznościowym. Tym razem będziemy bawić się w towarzystwie marki karm dla psów Alpha Spirit, która sprezentowała zwycięzcy cały stos pyszności, więc chwytajcie w dłoń aparaty fotograficzne, aby pokazać czym zajmują się Wasze miejskie wilki.
wtorek, 31 maja 2016
piątek, 20 maja 2016
5 rzeczy, za które kocham moje psy
Wprawdzie kochać powinno się nie za coś, ale przede wszystkim pomimo czegoś, niemniej jednak są w moich psach takie cechy, które niezmiennie sprawiają, że lodowe serce zaczyna topnieć, a kolana nieuchronnie miękną. To zarówno cechy rasowe, jak i wypracowane w pocie czoła zachowania, będące tym, co sprawia, że dobrze czuję się z moimi futrami, że przyjemnie jest nam razem żyć. Oto 5 rzeczy, za które kocham moje psy.
niedziela, 15 maja 2016
Trzymanie koziołka w 3 krokach
Psy noszą w zębach patyki, szarpią się zabawkami, a zaciskanie zębów na przedmiotach to dla nich naturalna czynność. Mimo to wytłumaczenie Gambitowi na czym polega pewne, stabilne trzymanie koziołka zajęło mi zaskakująco dużo czasu. To właśnie nauka trzymania przedmiotów w pysku sprawiła, że nasz obi duet zaliczył pierwszy dołek szkoleniowy. Wiem, że nie tylko ja mam z tym problem, dlatego krok po kroku opiszę, jak zdołałam na powrót wdrapać się na poziom obidjęsowego gruntu. Przed Wami pierwszy na blogu poradnik szkoleniowy: trzymanie koziołka w 3 krokach.
poniedziałek, 9 maja 2016
Dogtrekking w Bednarach
Majówkę planowaliśmy spędzić spacerując z psami nad Narwią, ale złośliwa rzeczywistość zatrzymała nas w Warszawie. Okazało się jednak, że 30 kwietnia Mazowiecka Liga Dogtrekkingu organizuje zawody, więc w ostatniej chwili wypady nad rzekę zmieniliśmy na ponad 20-kilometrowy marsz po żyrardowskim lesie.
wtorek, 3 maja 2016
Kto BARF-em wojuje...
Bez wątpienia najzdrowsza. Bezsprzecznie najbardziej naturalna. Przy tym zapewniająca psu nie tylko wysokiej klasy doznania smakowe, ale i właściwą dla jego gatunku rozrywkę intelektualną w formie oddzielania strzępów mięsa od kości. Do tego niezwykle łatwa, gdy chodzi o komponowanie posiłków oraz łaskawa dla wymęczonego portfela. Po prostu bezkonkurencyjna.
Subskrybuj:
Posty (Atom)